Okolišno novinarstvo

Okolišno novinarstvo je na listi opasnih pothvata, uz novinarstvo koje razotkriva organizirani kriminal. Jer, plansko isrcpljivanje prirode, uništavanje ekosustava i života u ime grabeži i profita jest organizirani kriminal. U Hrvatskoj se okolišno novinarstvo pojavilo samo na trenutak, ali nije uspjelo opstati u mainstreamu.

subota, 7. srpnja 2012.

Kurvinjska posla




Ovo što drug Čačić radi Mirely Holy, http://www.jutarnji.hr/potresena-holy--cacic-me-scepao-za-ruku--a-nitko-nije-reagirao-/1039485, temeljito gazeći njen program zaštite okoliša i prirode, prelazi svaku granicu.  Taj nadasve nepristojan i  živčan čovjek pravi je „trouble maker“. Ovo što si sada dopušta postaje toliko degutantno, da zahtjeva hitnu intervenciju nekog specijaliste medicinara. Još je degutantije gledati i slušati premijera Milanovića koji u nekom pseudolenjinskom gardu gledajući u prazninu iznad novinarskih glava, brani zločestog Čačića. A zapanjujuće je i to da civilna scena u globalu, pogotovo „zelena“,  poklopljenih ušiju šuti i okreće glavu da ne bi vidjela problem.  Da je Čačić  kojim slučajem iz HDZ, na Markovom trgu i Jelačić placu prosvjedovalo bi već tisuće ljudi, postavilo prosvjedni kamp i skupljalo potpise za njegovu smjenu, pišući u EU kako je Hrvatska destruktivna po pitanju zaštite okoliša. Ovako, naprasnu smjenu jedne od izuzetnih žena-ministrica,Mirele Holy, kukurikanje Čačića i lupetanje krila Milanovića prihvatili su kao „ bolje da naši prave sranja nego hadezenjare“.

Čudi i to da Forum zaštite okoliša i prirode, u koje je bivša ministrica Holy odabrala isključivo eminentne predstavnike i predstavnice i osobe od povjerenja, nije još zinuo na Čačićevo agresivno i prostačko ponašanje prema mladoj ženi i političarki Mireli Holy.


Ono što sada radi ministarstvo okoliša i prirode, odnosno-ništa, taman je po Čačićevim željama. Umrtvljeno, s bezbojnim i neiskusnim partijskim čovjekom na čelu, koji je za ovih nekoliko tjedana svoje „funkcije“ otvorio  neki  izložbe skulptura i "zatvorio" neki projekt, zaista je po mjeri neoliberalističke kukuriku koalicije.

Zaštita prirode je zaostala, stao je rad na novoj nacionalnoj parkovnoj agenciji, o razvijanju akcijskih planova na temelju Strategije održivog razvitka RH, nitko nema pojma. Sudjelovanje javnosti je nebitno, pristup informacija otežan jer se novopostavljene osobe koje su došle iz drugih ministarstava ne mogu snaći u bogatom sadržaju poslova koje ministarstvo zaštite okoliša i prirode obuhvaća.

Čudi i to da Forum zaštite okoliša i prirode, u koje je bivša ministrica Holy odabrala isključivo eminentne predstavnike i predstavnice i osobe od povjerenja, nije još zinuo na Čačićevo agresivno i prostačko ponašanje prema mladoj ženi i političarki Mireli Holy.

Čačić, s debelom fasciklom čudnovatih okolišnih akcija, ruje i podriva upravo to ministartsvo.Zašto? Zato što je on ,ipak, na kraju krajeva, samo bauštelac (isprika poštenim građevinarima koji po tuđim gradilištima zarađuju kruh). Njemu  prostorni planovi, studije utjecaja na okoliš, zaštita prirode i slične riječi ne znače baš ništa.

Jedna knjiga novinara Krešimira Kovača , a sve o njoj i „objektu“ sadržaja knjige možete pročitati na 
 http://online-press.hr/uspon_radimira_cacica_90ih_o_knjizi.html 
 nije izazvala  interes  u političarskim krugovima u Hrvatskoj. Iako su neki kolege novinari pokušali o njoj pisati u predizborno vrijeme, glas Kukuriku koalicije čuo se dovoljno daleko,čak do ušiju uredništva popularnih mass portala, pa su odbijali objaviti bilo kakvu informaciju o toj knjizi, „kako ne bi utjecali na izborne rezultate“ zadnjih parlamentarnih izbora.

A ono što u knjizi piše, pokazuje lice druga Čačića.

Taj nadasve nepristojan i  živčan čovjek čini se da je oduvijek  bio trouble maker. Ovo što si sada dopušta postaje toliko degutantno, da zahtjeva hitnu intervenciju nekog specijaliste medicinara.

Još je degutantije gledati i slušati premijera Milanovića koji u nekom pseudolenjinskom gardu gledajući u prazninu iznad novinarskih glava, brani zločestog Čačića.

No, o nositelju novoizmišljene titule „prvi podpredsjednik“  mnogi znadu mnogo više nego što je uspio napisati novinar Krešimir Kovač u svojoj knjizi. Neimenovani autor ili autorica to je obrazložio/la  na web sjedištu Crvene akcije, 
 http://www.crvena-akcija.org/index.php/vijesti-515689264/analize-1983515004/322-caciceva-proturadnicka-ostvarenja
a zanimljiva su i osobna razmišljanja 
 http://www.rudan.info/politicki-vremeplov-radimir-cacic-nekad-sad

0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica